AA i JA

 

Pozdrav!

Zovem se Martina Čatić, ali većina prijatelja i poznanika me zove Ferko. Nisam profesionalna kuharica i slastičarka, ali smatram da sam jako dobra kuharica/slastičarka amaterka. Ljubav za hranom oduvijek je postojala, ali ljubav za kuhanjem, pečenjem i isprobavanjem stvorila se prije par godina i neprestano raste. Ovoj ljubavi kumovali su i moji poslovi koji su me približili ugostiteljstvu te kuhinji i raznim namirnicama.

Zašto food blog?

Uhvatim sama sebe kako se divim skuhanome, odličnom receptu te sljubljenim namirnicama, i poslikam mali milijun fotografija koje kasnije šaljem i izazivam zazubice najbližima, stoga želim sve to objediniti na jednom mjestu.

Kako ne bih zvučala previše subjektivno, zamolila sam prijateljicu da napiše nešto na spomen kuhanja i mene:

"Prije svega, moram reći da je Martina prijatelj kakvog svatko treba imati u životu. Uvijek je spremna pomoći, poslušati, dati savjete... i to sve uz dobar zalogaj! Njen stan uvijek miriši na razne delicije i imam osjećaj da je ona naučila kuhati prije nego li se rodila. Imam mnogo dragih uspomena na Martinu i njenu kuhinju, a najdraža mi je kada mi je skuhala pravu domaću juhu koje sam se zaželjela dok sam živjela u studentskom domu. Sjedile smo na balkonu dok nas je sunce obasjavalo i miris zumbula širio se, a juha krijepila moj studentski duh.
Druga najdraža uspomena bila je kada sam prvi put vidjela da netko valja tijesto za burek (imam video! 🙂 ). Za mene laika, što se tiče kuhanja, to je baš kompliciran i pipljiv posao, a Martina to radi kao od šale.
Mogla bih pisati još puno o Martininim majstorijama u kuhinji, ali prepustit ću Vam da i sami otkrijete čaroliju koju stvara u kuhinji, a budete li sretnik/ca kao ja, moći ćete to i probati.
Martina je veliki radnik, vrsna kuharica, odlična domaćica, nesebična prijateljica i moja osobna inspiracija."
DM

Blog je moja osobna gastro svaštara. Bit će tu mojih recepata, poznatih recepata, kušanje novih/ili meni novih proizvoda, ali i recenzije hrane u restoranima koje posjećujem.

Nova sam u blog svijetu i vrlo vjerojatno će biti pogrešaka, krivih linkova, tipfelera, gramatičkih grešaka itd., stoga šaljite svoje komentare i/ili kritike kako bih u ovome postala što bolja.

Nadam se da ćete uživati u onome što ću Vam pripremati!

 

Ferko